Stoppa tvångsutvisningar

Idag (18/1-2011) fick jag som medlem i organisationen Amnesty detta mail i min inbox.

I morgon kommer Sverige enligt trovärdiga källor att utvisa minst 14 irakier med tvång. Utvisningen strider mot FN:s flyktingorgan, UNHCR:s rekommendationer att inte skicka tillbaka asylsökande till de regioner i Irak där säkerhetsläget är särskilt allvarligt.

Amnesty International kräver att Sverige stoppar alla utvisningar till de irakiska provinserna, Ninewa (Mosul), Kirkuk, Diyala, Salah al- Din och Bagdad, samt andra farliga områden som delar av Al Anbarprovinsen.

Vi vänder oss nu till migrationsminister, Tobias Billström, och till Migrationsverkets generaldirektör, Dan Eliasson, med en direkt uppmaning att stoppa utvisningarna i morgon.

Vi behöver din hjälp.


Som antirasist tycker jag självklart att det är ohumant att skicka tillbaks de som kommer hit för att söka skydd. Jag tänker att i detta fall borde Sverigedemokraterna, om de nu inte är rasister, hålla med mig. De skriver i sina program och går ut i media att vi måste hjälpa de som kommer hit och ”faktiskt” behöver hjälp och skydd på riktigt. Så här, Jimmie Åkesson, jag vill nu se att du tar upp striden för de 14 irakier som ska tvingas tillbaks till de ostabila och farliga områdena de en gång flydde ifrån. Där har ni några ni kan hjälpa och som enligt ert eget partiprogram borde få stanna i Sverige.

Nu tror jag inte att Åkesson eller hans parti kamrater kommer lyfta ett finger för att protestera mot detta beslut. Vilket är sorgligt, men inte oväntat. Det är tråkigt att se att ett land som Sverige med alla möjligheter väljer bort människors bästa och direkt utsätter dem för fara. Dessa 14 irakier som utvisas hade haft en chans att starta ett nytt liv i Sverige. Kunde ha skaffat sig jobb och familj här. Hjälpt oss bygga vår välfärd och vårt mångfaldssamhälle. Men nu är det svårt att se vad de egentligen får för chanser till ett liv med någon typ av standard till att känna sig trygga.

Vi behöver inte vara ett kallt land, vi kan välja att hjälpa varandra.

/Christian

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida