Är antirasism mer än bara antirasism?

Ungdom mot rasism är precis som de låter, en organisation i kampen mot den rasismen som präglar vårt samhälle. Jämställdhet mellan alla kulturella grupper, så långt är det lätt att hänga med. Vi jobbar för tror på ett samhälle byggt på mångfald. Men är det bara den kulturella mångfalden som är viktig att bevara och kämpa för?

Som antirasism ser jag inte bara mitt ansvar i rasismen, utan även som förespråkare för samhälle där man inte ser skillnad på yttre betingelser. Jämställdheten mellan män och kvinnor är något som ingår i mitt jobb för ett tryggare och starkare samhälle. Det är lika viktigt som att jobba mot rasismen.

Precis likadant med sexuell läggning, att bli behandlad efter vem man är och ha samma möjligheter oberoende vem man väljer att ligga med. Även om Sverige kommigt lånt i den utvecklingen gentemot andra länder är ändå svårt att komma ut med en utvikande läggning. Vill vi ha ett tryggt samhälle där alla accepterar måste vi också jobba för mångfalden inom kärleks värden.

Förra året gick jag i nationaldags demonstrationen ungdom mot rasism ordnade för att säga nej till att främlingsfientliga fronterna försökte ta våra svenska symboler. Jag gick även i Pride paraden under banderollen ”Inga rasister på våra gator, fyll dom i stället med bögar och flator”, vilket var ett självklart event att ställa upp i. Nu är de knappt två månade kvar och vi UMR:are i Stockholms området har redat börjat planera vårt deltagande på den internationella kvinnodagen den 8 mars.

Antirasism är mer än att bara jobba mot rasismen, utan vi i Sveriges största antirasistiska ungdoms organisation jobbar mot all den inskränkthet och otolerans som vi finner i vårt samhälle. Vi vill ha jämställdhet oberoende av tro, kön, religion, sexuelläggning eller hudfärg.

/Christian

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida