Skoldebatt!

Med endast tre dagar kvar till valdagen, valvaka och till sist valresultat, tätnar händelserna, utspelen och skandalerna i politikersverige. När jag går i skolkorridoren på Vasaskolan mellan lektionerna diskuterar elever politik. Där anordnades en debatt igår, i den stora aulan. De sju riksdagspartierna, samt Sverigedemokraterna, eftersom dom är representerade i kommunfullmäktige i Gävle, var inbjudna för att diskutera skolpolitik.

Särskilt mycket skolpolitik blev det dock inte för Sverigedemokraterna. Faktum är att deras representant Roger Hedlund som är ordförande för Gävleavdelningen, endast fick ordet en gång under den en och en halv timme långa debatten. Utöver inlednings- och slutanförandet vill säga. Det vi fick veta var att vi måste ”Satsa på forskning för att kunna konkurrera på världsmarknaden” och att ”Flumskolan var dålig”. Detta är två mantran man ofta hör från alliansen som tycks gå hem hos väljarna. Och det är inget särskilt uppseendeväckande att Sverigedemokraterna snappat upp det.

Så vad kan man dra för slutsats av detta? Har inte Sverigedemokraterna någon skolpolitik, är dom inte intresserade av utbildningsfrågor eller är dom bara inte riktigt pigga på diskussion så här i en valrörelse? Personligen tror jag inte att Sverigedemokraterna har ett intresse av att driva annat än invandringspolitik. Det är den enda fråga som förenar partiet. Främlingsfientligheten är som en epidemi som etsat sig fast i deras hjärnor, och därför finns en trygghet i att hålla sig till det.

Eleverna på min skola var många nyfikna att få höra vad Sverigedemokraterna egentligen tycker om invandrare. Micken gick runt och ibland suckade jag högt måste jag erkänna. En del elever hade inga frågor utan ville mest uttrycka sin vrede mot SD.

Bortsett från detta minns jag särskilt en modig kille som frågade om vi, svenskar, ska vända lidande människor från andra länder ryggen. Roger Hedlund svarade att man bör hjälpa människor på plats istället. Frågan är då hur humant det är att skicka tillbaka människor som man vet kommer dö i sina hemländer. Sverigedemokraterna vill värna om sina egna, svenskarna. Inga frågetecken rätades ut, det här har vi vetat länge.

Agnes Hedberg

Etiketter: , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida