Svenska Motståndsrörelsen: del 1

Ett ämne som intresserar mig är Svenska Motståndsrörelsens framväxt i Norrland vilket är ett ämne jag kommer återkomma till senare. Här är en saxad beskrivning av vad SMR som det förkortas, är för någonting. Den kommer från Flashback och är, som det ser ut, skriven av en medlem.

"Den Svenska Motståndsrörelsen (förkortas Motståndsrörelsen officiellt, SMR i folkmun) är en nationalsocialistisk, elitistisk kamporganisation som valt att på inget sätt befatta sig med demokratin. Organisationssymbolen är en svart Tyr-runa omgiven av en svart romb på ett grönt fält. Organisationen är en civil motståndsrörelse men under speciella evenemang bär deltagarna enhetlig klädsel i form av vit långärmad skjorta, svarta byxor, svarta skor och grön/svart slips samt en organisationspinn på kragen, bröstfickan eller på slipsen. Organisationsledaren heter Klas Lund och är grundare av såväl Motståndsrörelsen som Vitt Ariskt Motstånd (VAM) i början av '90-talet. Motståndsrörelsens talesman heter Magnus Söderman och står för mestadels av talen somhålls på torgmöten och skriver däremellan artiklar i organisationens tidning. Organisationen ger varannan månad ut sin tidning Nationellt Motstånd (NM) som ett sätt att sprida sitt budskap till allmänheten på gator och torg, alla nummer av tidningen kan köpas på internet-butiken Kampboden eller i Organisationsbutiken Kampkompaniet, man kan även välja att prenummerera på den. I butikerna finns allt från kläder, stödfanor och litteratur till affischer, planscher och klistermärken. Moståndsrörelsen har även en hemsida (www.patriot.nu) som dagligen uppdateras med nyheter, krönikor, kamprapporter, filmer och annat som berör organisationen och dess sympatisörer. Ansökan om medlemskap skickas till Nästeschefen i Nästet närmast din hemort.

Kampen bedrivs regelbundet med tidningsförsäljningar, affischeringar, sprejningar, klistermärkesuppsättningar, banderolluppsättningar, torgmoten och demonstrationer. Aktivisterna ska alltid stå upp för sin politiska övertygelse och inte skämmas över den eller dölja ansiktet på bilder och filmer.

Aktivisterna ska under inga omständigheter tolerera olika former av smutskastning eller uthängning
." - Obersturmfuhrer, Flashback

Agnes Hedberg

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida