Debatten på Agenda...Igårkväll twittrades det en hel del om en viss debatt
- den mellan Schyman och Åkesson på Agenda. Under 15 minuter snackade de två antagonisterna i mun på varandra. Ämnet var våldtäkter. Vad kom dem fram till? Egentligen ingenting. Åkesson hävdar att det "sker en våldtäktsvåg i det svenska samhället", Schyman säger att det är ett strukturellt förtryck av kvinnor och att man kan läsa statistik "som fan läser bibeln". Jag är personligen övertygad om att den höga våldtäktsstatistiken och att vi släpper in utlandsfödda i Sverige inte riktigt har med varandra att göra. Om det bara vore så enkelt. Det om något är att "svika Sveriges kvinnor" som Åkesson slänger ur sig att Schyman gör. Att ignorera problemen.

Så, vilken roll spelar den här debatten för valrörelsen? Egentligen ingenting alls. Redan frälsta sverigedemokrater kommer knappast ändra uppfattning och det gör inte heller de från motståndarlaget.

Jag får tacka dem två debattörerna för underhållningen, i alla fall.

Agnes Hedberg

Etiketter: , , ,

1 kommentarer:

Blogger Ivan sa...

Kan ju inte vara svårt att ta reda på sambandet invandrare/våldtäkter! Det finns ju brottsstatistik, fakta! Nu orkar jag inte kolla på debatten så kan ha missat det :P

23 augusti 2010 14:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida