Tvärtomleken är ju kul!

I Sverigedemokraternas invandringspolitiska program som antogs vid riksmötet den 19 maj 2007 (2007? Känns ju tidsenligt) http://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/invandringspolitiskt-program så har dom bland annat en punkt som fastslår att "...en öppen svenskhet med krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället" krävs. Assimiliering, säger ni. Samma assimiliering som betyder att man ska omvandla något till att ha större likhet med något annat, eller helt införliva något i ett annat - med enklare ord tvinga en invandrare till att göra sig av med allt det den är och står för att få till den där "svenskheten" som Sverigedemokraterna strävar efter att vi alla ska ha. (någon som har den där definitionen för vad "svenskhet" är? För jag finner ingen hänvisning till den på deras hemsida...). Jag har funderat mycket på hur Sverigedemokraterna hade tänkt genomföra denna assimilering och jag antar att dom tänkt börja omforma invandrarna så tidigt som möjligt, kanske redan på dagis eller i tidig skolgång.
I deras principprogram står det också "...vi avvisar försöken att anpassa människa efter storslagna utopier". Jaha ja. Men vänta nu - betyder det inte tvärt emot det som den första meningen deklarerar? Oj! Nu blev det mycket förvirrande här!

Är det bara jag eller känner någon annan att man kan se likheter med det som Hitlerjugend sysslade med på 1940-talet då alla skulle fostras på samma sätt och på så vis göras till en likadan, tysk massa? Någon? Nå, okej.

/A

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida